Business Controller Handelsvaror

Lantbruk

Plats Malmö
Sista ansökningsdag: 2018-10-28

Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 25 000 svenska lantbrukare, har 10 000 anställda, med verksamheter i ett 20-tal länder och omsätter 40 miljarder kronor på årsbasis. Med basen i spannmål förädlar vi åkermarkens resurser för ett livskraftigt lantbruk. Några av våra mest kända varumärken inom livsmedel är AXA, Bonjour, Kungsörnen, GoGreen, Gooh!, FINN CRISP och Schulstad. Vårt företag är grundat på kunskap och värderingar som har funnits i generationer hos våra ägare. Genom att vi har forskning, utveckling och verksamhet i hela värdekedjan så kan vi tillsammans ta ansvar från jord till bord. www.lantmannen.com


Om jobbet

Som controller kommer du jobba på enheten Affärscontrolling. Gruppen du ingår i består av fyra personer och är en del av ett större team med controllers med placering på vårt huvudkontor i Malmö. Du kommer arbeta med såväl verksamhetsutvecklande övergripande frågor som mer detaljinriktade arbetsuppgifter med fokus på  lönsamhets- och försäljningsuppföljning. Som en del av rollen ingår ansvar som superanvändare för vår kalkylprocess gällande våra produktkalkyler för samtliga segment. En del av tjänstens större arbetsuppgifter är:

  • Budget/Finansiell planering (volymmål, marginaler, omkostnader samt kapital)
  • Bokslutsarbete (volymuppföljning, varulagersvärdering, periodiseringar mm.)
  • KPI - uppföljning
  • Underhåll av produktkalkyler samt verksamhetsstöd i samband med prissättning
  • I övrigt förekommande ad-hoc analyser
  • Deltagande i projekt

Du kommer i ditt arbete ha mycket kontakt med bland annat produktchefer, inköpare och planerare och en stor del av arbetet genomförs i M3/Movex, Cognos samt Excel. Du behärskar såväl svenska som engelska i tal och skrift.

Vem är du

Vi söker dig som har en ekonomisk universitets- eller högskoleutbildning och erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Bakgrund som försäljnings- eller inköpscontroller är meriterande.  Du är en van användare av Excel och övriga delar av Office-paketet. Du har erfarenhet från något av de större affärssystemen och är väl förtrogen med rapporterings- och analysverktyg såsom Cognos eller motsvarande.

Som person är du självgående, analytisk och identifierar förbättringsområden som du även föreslår lösningar på. Du kan arbeta med detaljuppgifter, men även göra övergripande analyser. Du tar ansvar för din arbetsroll men är även prestigelös och ser att det är den gemensamma prestationen i teamet som räknas. Du är noggrann och intresserad av siffror, ordning och reda samt är lätt att samarbeta med.  

Självklart delar du våra värderingar – Öppenhet, Helhetssyn, Handlingskraft – och vårt löfte om att ta ansvar från jord till bord.

Välkommen med din ansökan! Eventuella frågor angående tjänsten besvaras av Daniel Andersson, chef Affärscontrolling på 010-5564072


Kontaktuppgifter

Daniel Andersson
Tel: +46 105564072