Brand & Portfolio Manager

Division/företag
Sista ansökningsdag:
Plats

Brand & Portfolio Manager till Lantmännen Cerealia

Vi letar efter en Brand & Portfolio Manager till Lantmännen Cerealia, som kommer att ansvara för antingen kategori Pasta eller Frukost. I rollen har man ansvar för såväl varumärke som portfolio, och får dessutom möjligheten att jobba med välkända och älskade varumärken såsom Kungsörnen Pasta, Sopps och AXA. Hos oss har du en unik möjlighet att påverka vad som sätts i jord och hamnar på konsumentens bord!

Det här kommer du att göra
Rollen som Brand & Portfolio Manager är en nyckelroll för Lantmännen Cerealia där man ansvarar för både produktportfölj och marknadsföring av våra välkända varumärken. Stor vikt läggs på marknads-, försäljnings- och lönsamhetsanalys samt ett tätt tvärfunktionellt samarbete för att optimera vårt erbjudande på den nordiska marknaden.

Vidare kommer du att bidra i arbetet med att formulera samt implementera våra nordiska kategoristrategier för respektive kanal, ansvara för framtagandet av en portföljstrategi väl förankrad i kund- och konsumentbehov, kontinuerligt identifiera och jobba med portföljoptimering samt leda arbetet med varumärkespositionering. Du kommer även att implementera designjusteringar och i tätt samarbete med Innovationsavdelningen driva lanseringsprojekt för nya produkter.

Dina primära kontaktytor internt kommer att inkludera produktutveckling, lokala trade marketing, sälj, inköp, kvalitét samt produktion - och givetvis den egna marknadsorganisationen. Rollen tillhör Marknad- & Innovationsteamet på Cerealia och rapporterar till Category Lead. Kategorierna som man kommer att jobba med är antingen Pasta eller Frukost, där Frukost är ett föräldravikariat på ett år medan Pasta är tillsvidare.

Det här behöver du för att lyckas och trivas

Du har

  • Erfarenhet från en liknande roll från ett företag inom fmcg, gärna inom livsmedelsbranschen
  • Arbetat i internationella miljöer tidigare
  • Universitetsutbildning inom relevant område
  • Mycket goda kunskaper i såväl svenska som engelska, ett extra nordiskt språk är meriterande

Du är

  • Strukturerad, lösningsorienterad och har en hög analytisk förmåga
  • Positiv och drivande samt uppskattar att arbeta både operativt och strategiskt
  • Snabbfotad och gillar en tempofylld och föränderlig miljö
  • Duktig på att bygga relationer och hitta in väg fram, även i komplexa miljöer

 

Du delar våra värderingar – Öppenhet, Helhetssyn, Handlingskraft – och vårt löfte om att ta ansvar från jord till bord.

Vad vi kan erbjuda dig

Lantmännen är en stor internationell koncern och vi har en unik bredd i vår verksamhet. Detta innebär att vi kan erbjuda utvecklingsmöjligheter med varierande inriktning för såväl specialister som generalister inom olika bolag och branscher i fler än 20 länder. Vi arbetar aktivt med intern rörlighet och vill bidra till att medarbetare utvecklas och känner engagemang varje dag. Together we reimagine the world of grain!

Så här ansöker du

Är du kandidaten vi letar efter? Ansök redan idag, men senast den 18 oktober 2019. Om du har några frågor gällande tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Mikaela Schönström, Talent Acquisition Lead på mikaela.schönström@lantmannen.com

Kontaktuppgifter

Mikaela Schönström

Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 25 000 svenska lantbrukare, har 10 000 anställda och omsätter 45 miljarder kronor på årsbasis. Genom forskning och verksamhet i hela värdekedjan tar vi ansvar från jord till bord. www.lantmannen.se

Lantmännen Cerealia är en del av Lantmännens livsmedelsdivision. Vi utvecklar, tillverkar och saluför ett brett sortiment av nyttiga och hälsosamma livsmedel med basen i lokalt odlat spannmål. Vår kärnverksamhet är spannmålsbaserade produkter, inklusive mjöl, müsli, knäckebröd, pasta och pannkakor, men vi tillhandahåller även färdigrätter, vegetariska livsmedel och drycker, och mycket mer. Kungsörnen, AXA, START, FINN CRISP, Amo, Regal, Gooh och GoGreen är exempel på våra varumärken, som har ett gemensamt mål; att göra positiv skillnad inom livsmedel!
Läs mer på www.lantmannencerealia.com.