Brand Manager Baking till Lantmännen Cerealia

Division/företag
Sista ansökningsdag:
Plats

Lantmännen Cerealia letar nu efter en driven och ansvarstagande person till rollen som Brand & Portfolio Manager inom kategorin Baking. I denna nyckelroll för Lantmännen Cerealia kommer du ansvara för vår produktportfölj av Mjöl & Mix och marknadsföring av välkända varumärken inom kanalerna B2C, B2B och Foodservice i hela Norden. Stor vikt läggs på marknads-, försäljnings- och lönsamhetsanalys samt ett tätt tvärfunktionellt samarbete för att optimera vårt erbjudande på den nordiska marknaden. Dina primära kontaktytor internt kommer att inkludera produktutveckling, lokala trade marketing, sälj, inköp, kvalitét samt produktion. Och givetvis den egna marknadsorganisationen! Rollen tillhör Marknad- & Innovationsteamet på Cerealia och rapporterar till Category Lead Baking.

I denna roll har du en unik möjlighet att påverka vad som sätts i jord och sedan hamnar på konsumentens bord!

Dina arbetsuppgifter:

  • Bidra i arbetet med att formulera samt implementera våra nordiska kategoristrategier för respektive kanal
  • Driva framtagandet av en portföljstrategi väl förankrad i kund- och konsumentbehov
  • Ansvara för framtagande av konkreta affärsplaner per land och kanal i dialog med länderna
  • Kontinuerligt identifiera och jobba med portföljoptimering
  • Leda arbetet med varumärkespositionering
  • Implementera designjusteringar
  • I tätt samarbete med Innovationsavdelningen driva lanseringsprojekt för nya produkter
  • Bidra i framtagandet av kund- och konsumentrelevanta koncept för alla kanaler
  • Bidra i framtagandet av kommunikationsplattform och kreativ idé i linje med strategi
  • Bidra i strategiska, tvärfunktionella projekt som involverar hela vår värdekedja från jord till bord

Vi söker dig om är:

För att vara framgångsrik i rollen som Brand & Portfolio Manager behöver du vara strukturerad och lösningsorienterad med hög analytisk förmåga och ett positivt mindset. Du drivs av att jobba strategiskt och sätta långsiktiga planer, men räds inte att kavla upp ärmarna och arbeta mer operativt här och nu. Då vi jobbar med flera länder och i multipla kanaler så är det viktigt att du tycker om att bygga nya relationer och att skapa strukturer samt effektiva arbetssätt. Vi är ett team och det är viktigt att du sätter laget före jaget men samtidigt vågar ta egna initiativ med starkt ägandeskap.

Du är flytande i tal och skrift både i svenska och engelska, om du kan ytterligare ett nordiskt språk så är det ett plus. Du har en universitetsexamen eller annan relevant utbildning inom ekonomi, business eller marketing och 2-5 års arbetslivserfarenhet från liknande roller, gärna inom FMCG. Erfarenhet från Foodservice och/eller B2B är inget krav men absolut positivt. Du har goda kunskaper i Microsoft Office paketet och det är även meriterande om du tidigare arbetat med AC Nielsen. För att kunna skapa kontinuitet i denna nyckelposition inom Lantmännen Cerealia ser vi gärna att du ser detta som en position att utvecklas inom. Det finns mycket att göra och stor möjlighet att påverka!

Lantmännen Cerealia erbjuder dig:

Vi på Lantmännen Cerealia är stolta över vad vi gör och vart vi är på väg.Vi skapar ett livskraftigt lantbruk genom en positiv inverkan på den mat som produceras. Vi arbetar tillsammans för att uppnå vår vision, att bli Nordens ledande livsmedelsföretag, och vi söker nu dig som vill uppnå vårt mål tillsammans med oss.

Lantmännen erbjuder dig möjligheten att arbeta med starka varumärken i en engagerad och kunnig organisation och att utvecklas tillsammans med oss. Vi tror att du har ett genuint intresse för mat och att du vill bygga din karriär genom att, tillsammans med oss, bidra till att fler upptäcker matglädje i vardagen!

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och tillträde sker enligt överenskommelse.

Du är välkommen med din ansökan snarast då urval och intervjuer kommer att ske löpande.

Har du några tankar, funderingar eller frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Kristin Marmsjö på kristin.marmsjo@lantmannen.com eller +46 70 687 47 88.

Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 25 000 svenska lantbrukare, har 10 000 anställda och omsätter 45 miljarder kronor på årsbasis. Genom forskning och verksamhet i hela värdekedjan tar vi ansvar från jord till bord. www.lantmannen.se

Lantmännen Cerealia är en del av Lantmännens livsmedelsdivision. Vi utvecklar, tillverkar och saluför ett brett sortiment av nyttiga och hälsosamma livsmedel med basen i lokalt odlat spannmål. Vår kärnverksamhet är spannmålsbaserade produkter, inklusive mjöl, müsli, knäckebröd, pasta och pannkakor, men vi tillhandahåller även färdigrätter, vegetariska livsmedel och drycker, och mycket mer. Kungsörnen, AXA, START, FINN CRISP, Amo, Regal, Gooh och GoGreen är exempel på våra varumärken, som har ett gemensamt mål; att göra positiv skillnad inom livsmedel!
Läs mer på www.lantmannencerealia.com.