Category Manager CAPEX på Lantmännen

Division/företag
Sista ansökningsdag:
Plats

Som Category Manager CAPEX ansvarar du för CAPEX kategorin och stora investeringsinköpsprojekt inom Lantmännen koncernen. Lantmännen är norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel, vilket innebär att vi gör en mängd viktiga investeringar varje år. På Lantmännen är vi affärsorienterade och innovativa, men också ansvarstagande och hållbara. Tillsammans tar vi ansvar från jord till bord.


Det här kommer du att göra

Som Category Manager CAPEX kommer du att leda kategoriarbetet inom CAPEX kategorin samt arbeta med större inköpsprojekt kopplade till investeringar inom koncernen. I rollen fungerar du som ett affärsstöd till samtliga divisioner, även om de flesta investeringar sker inom Lantbruk, Livsmedel och Energi. Du jobbar även tätt tillsammans med ekonomi och juridikfunktionerna på Lantmännen. Investeringarna kan variera i storlek, de innefattar oftast produktionsutrustning i form av maskiner, hanteringsutrustning mm och i vissa fall även byggnation och anläggningsarbeten.

I rollen ingår att utveckla vår investeringsprocess för att säkerställa att vi kan arbeta både effektivt och kvalitativt. Du kommer även att arbeta med att stärka samarbetet och relationerna med våra nyckelleverantörer. De dagliga arbetsuppgifterna kännetecknas av allt från upphandling, förhandling och kontraktering till  övergripande projektledning med moment såsom analys och upprättande av business case.

Som Category Manager CAPEX kommer du att tillhöra avdelningen för Supply Chain Development och vara en av tre medarbetare som arbetar med investeringsinköp. På avdelningen arbetar även projektledare och analytiker. Du rapporterar direkt till Head of Supply Chain Development och placering för tjänsten är antingen i Stockholm eller i Malmö.

I rollen ingår en del resor, ibland med övernattningar. Resorna är främst lokaliserade till Sverige och andra länder i Norden.

Det här behöver du för att lyckas och trivas

Du har

  • Gedigen erfarenhet från en roll som strategisk inköpare, teknisk projektledare eller produktionschef med investeringserfarenhet. Du kan även ha jobbat som teknisk konsult på ett större bolag.
  • Erfarenhet av att arbeta med större inköp och investeringar, gärna som projektledare.
  • Universitetsutbildning inom relevant område.
  • Mycket goda kunskaper både skriftligt och muntligt i såväl svenska som engelska. Nordiska språk och tyska är meriterande.

Du är

  • Pragmatisk och handlingskraftig med en god förmåga att planera och organisera.
  • Självgående, initiativtagande och bekväm med att ta egna beslut.
  • Duktig på att bygga starka relationer såväl internt som externt.
  • Anpassningsbar och uppskattar ett varierat arbete där du får möjlighet att arbeta med olika typer av projekt.

Du delar våra värderingar – Öppenhet, Helhetssyn, Handlingskraft – och vårt löfte om att ta ansvar från jord till bord.

Vad vi kan erbjuda dig

Lantmännen är en stor internationell koncern och vi har en unik bredd i vår verksamhet. Detta innebär att vi kan erbjuda utvecklingsmöjligheter med varierande inriktning för såväl specialister som generalister inom olika bolag och branscher i fler än 20 länder. Vi arbetar aktivt med intern rörlighet och vill bidra till att medarbetare utvecklas och känner engagemang varje dag. Together we reimagine the world of grain!

Så här ansöker du

Är du kandidaten vi letar efter? Ansök redan idag, men senast den 22 september, 2019. Om du har några frågor gällande tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Mikaela Schönström, Talent Acquisition Specialist på mikaela.schonstrom@lantmannen.com

Kontaktuppgifter

Mikaela Schönström

Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 25 000 svenska lantbrukare, har 10 000 anställda, har verksamheter i ett 20-tal länder och omsätter 45 miljarder kronor på årsbasis. Med basen i spannmål förädlar vi åkermarkens resurser för ett livskraftigt lantbruk. Några av våra mest kända varumärken inom livsmedel är AXA, Bonjour, Kungsörnen, GoGreen, Gooh, FINN CRISP, Korvbrödsbagarn och Hatting. Vårt företag är grundat på kunskap och värderingar som har funnits i generationer hos våra ägare. Genom forskning, utveckling och verksamhet i hela värdekedjan tar vi tillsammans ansvar från jord till bord. Läs gärna mer på www.lantmannen.se.