Förädlingsarbetare/maskinförare till Lännäs

Division/företag
Sista ansökningsdag:
Plats

Vi söker en förädlingsarbetare med god maskinvana till vår växtförädlingsstation Lännäs, UNDROM, 22 km öster om Sollefteå.

Om jobbet

Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. Du kommer att ingå i den arbetsgrupp som nu finns på förädlingsstationen, bestående av stationschef/förädlingsassistent, två förädlare och en förädlingsarbetare. Som förädlingsarbetare  rapporterar Du till stationschefen. På förädlingsstationen i Lännäs arbetar vi med utveckling av nya sorter av rödklöver, samt tidigt korn. Vi provar även sorter av andra grödor. Vi brukar 110 ha åker till försök, förädlingsmaterial, utsädesproduktion samt odling av havre för uppvärmning av lokaler. Vi har en ny maskinpark.

Du  kommer att delta i allt arbete. Detta innebär skötsel, sådd och skörd, torkning, rensning av förädlingsmaterialet, samt underhålls- och reparationsarbete av jordbruksmaskiner, redskap och specialmaskiner. Det är viktigt att Du tycker om att arbeta praktiskt. Ditt arbete kommer att vara intensivt under sådd och skördeperiod.

Vem är du

Du som söker har grundläggande lantbruksutbildning eller annan relevant utbildning med maskin- och arbetserfarenhet inom växtodling, och vi ser gärna att Du har sprutcertifikat. B-körkort är ett krav.

Du är genuint intresserad av lantbruk och maskiner samt har en förståelse för utvecklingsarbete kombinerat med god maskinkänsla och noggrant arbetssätt. Som person är Du positiv av Din natur och Du har lätt för att samarbeta. Du är uthållig, noggrann, handlingsinriktad, kan bjuda på Dig själv och har ett gott humör.

Vi kan erbjuda Dig bostad på stationen om så önskas. Vi lever nära naturen intill Ångermanälven så det finns goda möjligheter till bl. a fiske och friluftsliv

Kontaktperson för tjänsten är Esa Peippo, Stationschef, +46 10-5561945. Tjänsten tillträdes enligt överenskommelse och ansökningar behandlas löpande. Du ansöker genom att klicka på länken nedan, sista ansökningsdag är den 15 maj 2019.

Kontaktuppgifter

Esa Peippo
Tel: +46 10-5561945

Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 25 000 svenska lantbrukare, har 10 000 anställda, har verksamheter i ett 20-tal länder och omsätter 45 miljarder kronor på årsbasis. Med basen i spannmål förädlar vi åkermarkens resurser för ett livskraftigt lantbruk. Några av våra mest kända varumärken inom livsmedel är AXA, Bonjour, Kungsörnen, GoGreen, Gooh, FINN CRISP, Korvbrödsbagarn och Hatting. Vårt företag är grundat på kunskap och värderingar som har funnits i generationer hos våra ägare. Genom forskning, utveckling och verksamhet i hela värdekedjan tar vi tillsammans ansvar från jord till bord. Läs gärna mer på www.lantmannen.com.