IT Service Manager

Division/företag
Sista ansökningsdag:
Plats

Swecon Sverige söker en IT Service Manager med ansvar för ett effektivt IT stöd till vår servicemarknadsprocess. Vi söker dig som brinner för hur IT kan stödja verksamheten och på bästa sätt utveckla våra affärsprocesser för att nå uppsatta mål. Vi kan erbjuda dig en central roll i vårt viktiga förändringsarbete med våra olika system och processer, där du ges möjlighet att själv utvecklas och bidra till Swecons fortsatta framgång.

I ditt arbete ansvarar du för att översätta verksamhetens krav till IT-krav. Du är, i ett nära samarbete med verksamheten, en nyckelspelare i arbetet med att förbättra, utveckla och effektivisera våra system i servicemarknadsprocessen. Våra användare är våra servicetekniker, kundmottagare, servicechefer och platschefer. Du ansvarar, driver samt implementerar nya IT- och digitaliseringsprojekt samt är support till serviceorganisationen i både vardagliga som strategiska frågor. Du arbetar nära processägare, verksamhetsutvecklare, super users och platschefer samt övriga avdelningar och serviceverkstäder inom hela landet, vilket medför att tjänsteresor med övernattning förekommer. Du ingår i Swecons IT-avdelning som består av fyra erfarna medarbetare. Tjänsten är placerad i Eskilstuna och du rapporterar direkt till bolagets IT-chef. Då vi har systerbolag i Tyskland och Baltikum samt är del av Lantmännen ingår även en hel del samarbete med kollegor utanför bolaget.

Vi tror att du för att lyckas i rollen är kommunikativ, pedagogisk, förtroendegivande och utåtriktad. Du har förmågan att skapa relationer och att entusiasmera övriga medarbetare i förändringsarbetet utifrån ett strukturerat och organiserat arbetssätt. Du har tidigare erfarenheter av både större som mindre projekt utifrån ett nära samarbete med flera eller olika delar av verksamheten. Du har relevant högskoleutbildning och minst fem års arbetslivserfarenhet som processutvecklare, verksamhetsutvecklare, IT Service Manager eller affärskonsult. Du har mycket goda kunskaper i affärssystemlösningar och behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift. Vi står inför ett byte av ERP system (Dynamics 365) varför erfarenhet av implementering av ERP system i en större organisation är mycket meriterande Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet. Urval och intervjuer sker löpande så inkom med din ansökan så snart som möjligt dock senast den 30 april. 

Närmare upplysningar om tjänsten lämnas av:

Simon Skog, CIO, telefon 010-556 05 86

Monica Strömberg, fackligt ombud Unionen, telefon 010-556 34 66

Kontaktuppgifter

Monica Strömberg, facklig företrädare Unionen
Tel: +46 010-5563466
Simon Skog
Tel: +46 010-5560586

Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 25 000 svenska lantbrukare, har 10 000 anställda och omsätter 45 miljarder kronor på årsbasis. Genom forskning och verksamhet i hela värdekedjan tar vi ansvar från jord till bord.


Swecon Anläggningsmaskiner AB ägs av Lantmännen och är återförsäljare av Volvo Construction Equipment i Sverige. Sweconkoncernen finns även representerad i de baltiska länderna samt delar av Tyskland. Med ca 580 anställda och 34 serviceplatser i landet kan Swecon erbjuda dig ett komplett sortiment av anläggningsmaskiner, utrustning, reservdelar, service och support. Hos oss kan du också få hjälp med förmånlig finansiering vid köp av en Volvo anläggningsmaskin - allt under ett tak. Swecon Anläggningsmaskiner AB omsätter cirka 4,2 miljarder kr (2018).