Platschef Södertälje

Division/företag
Sista ansökningsdag:
Plats

Vi söker en platschef till Swecons anläggning i Södertälje!

Är du en erfaren ledare som brinner du för att leda människor? Trivs du dessutom i en teknisk miljö och motiveras av att utveckla och förbättra verksamheter?
Då kan du vara den vi söker! 

I rollen som platschef leder och samordnar du arbetet på vår serviceanläggning i Södertälje samt ansvarar för och medverkar aktivt till att resurser nyttjas effektivt och att verksamheten ständigt utvecklas. Tjänsten är en ledande befattning där du arbetar nära den dagliga verksamheten och de anställda som ingår i ditt team. Du bidrar till att skapa ett gott arbetsklimat inom anläggningen, att samtliga har full information om företagets mål och verksamhetsidé. Du samverkar med övriga supportfunktioner inom företaget som ex. kvalitetsavdelningen, produktsupport mm och ansvarar för nyrekryteringar av såväl servicetekniker som övrig personal. Du håller medarbetarsamtal samt lönesamtal i enlighet med företagets riktlinjer samt ansvarar i övrigt för att arbetet sker i enlighet med gällande lagar, avtal, företagspolicys och arbetsmiljöregler. Som platschef rapporterar du till regional servicemarknadschef.

Vi söker dig som brinner för att leda människor, som är självständig och trygg i ditt ledarskap och som agerar konsekvent och tydligt i ledarrollen. Din personlighet kännetecknas av ett högt driv, engagemang och effektivitet. Genom din övertygande personlighet och lyhördhet får du andra människor med dig mot gemensamma uppsatta mål. Du värdesätter ordning och reda och förstår vikten av struktur för ett lyckat resultat.

Du är resultatorienterad, ser möjligheter framför problem och mån om att alltid göra ditt yttersta. Du motiveras av att driva utvecklings- och förbättringsarbete, har lätt för att samarbeta och skapa teamkänsla samtidigt som du är kommunikativ och tydlig. Trivs du dessutom i en prestigelös arbetsmiljö som präglas av ett föränderligt och dynamiskt arbetsklimat med högt tempo har du goda förutsättningar att lyckas i rollen.

För att lyckas i tjänsten tror vi att du har mångårig erfarenhet av en arbetsledande roll i en teknisk miljö och varit ansvarig för en personalgrupp på mer än 15 personer. Du ska ha erfarenhet av fullt budget – och resultatansvar och gärna jobbat med service/reservdelar, kunder, timdebitering, faktura och prisfrågor. Du bör även ha erfarenhet från ledningsgrupparbete. Då vi jobbar inom en teknisk bransch så ses erfarenheter från arbete med maskin-, fordon eller hissar som meriterande. Teknisk utbildning från gymnasium eller motsvarande är önskvärt. Eftergymnasial utbildning är meriterande. Du kommunicerar obehindrat på svenska i såväl tal som skrift. Språkkunskaper i engelska eller andra språk ses som meriterande. B-körkort är ett krav.

Tjänsten tillsätts enligt överenskommelse.

För mer information om tjänsten kontakta:
Sören Johansson, servicemarknadschef region Öst, 010-556 15 25
Peter Gäreskog, fackligt ombud Ledarna, 010-556 20 29

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet. Urval och intervjuer sker löpande men vill ha din ansökan senast 30 april 2019.

Kontaktuppgifter

Peter Gäreskog, fackligt ombud Ledarna
Tel: +46 010-5562029
Sören Johansson
Tel: 070-594 94 46 Tel: +46 070-594 94 46

Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 25 000 svenska lantbrukare, har 10 000 anställda och omsätter 45 miljarder kronor på årsbasis. Genom forskning och verksamhet i hela värdekedjan tar vi ansvar från jord till bord.


Swecon Anläggningsmaskiner AB ägs av Lantmännen och är återförsäljare av Volvo Construction Equipment i Sverige. Sweconkoncernen finns även representerad i de baltiska länderna samt delar av Tyskland. Med ca 580 anställda och 34 serviceplatser i landet kan Swecon erbjuda dig ett komplett sortiment av anläggningsmaskiner, utrustning, reservdelar, service och support. Hos oss kan du också få hjälp med förmånlig finansiering vid köp av en Volvo anläggningsmaskin - allt under ett tak. Swecon Anläggningsmaskiner AB omsätter cirka 4,2 miljarder kr (2018).