Processledare med BI kompetens

Division/företag
Sista ansökningsdag:
Plats

Om jobbet

Till ett av våra processutvecklingsteam söker vi nu en Processledare med spets inom BI/beslutsstöd. Du kommer att ingå i ett team som, med utgångspunkt i våra processer och system, Cognos med kringapplikationer, koncernapplikationer och M3 m.fl., driver utvecklings- och förändringsprojekt inom verksamheten med syfte att förbättra vårt beslutsstöd, vårt arbetssätt samt öka kvalitet och effektivitet inom våra standardiserade divisionsövergripande processer.

Vi letar ständigt efter långsiktiga, effektiva och hållbara lösningar. I rollen behöver du därför med lätthet kunna skapa dig en förståelse för verksamheten och kunna omvandla denna förståelse i effektivt beslutsstöd. Du ska inneha en förmåga att fånga upp när behov av ny typ av uppföljning behövs samt att hitta lösningar på både kort och lång sikt. I rollen ingår även support och utbildning av användare i Cognos och kringliggande applikationer samt vara kontaktperson mot IS/IT. Djup kunskap i excel är också ett måste för att kunna supportera användarna på ett bra sätt, men än viktigare är förmågan att kunna se helheten och skapa ett beslutsstöd tillräckligt flexibelt och snabbrörligt för att minimera behov av Excel för att ytterligare vrida och vända på data Rollen är placerad på vårt huvudkontor i Malmö.   

Dina arbetsuppgifter omfattar exempelvis:

  • Driva förvaltning och utveckling inom ditt område. Identifiera avvikelser och aktivt driva förbättringsprojekt mot IS/IT och övrig verksamhet enligt Lantmännens förvaltningsmodell
  • Utveckla rapporter i Cognos utifrån standardiserade modeller
  • Uppsättning/förvaltning av modell för budgetarbetet.
  • Ansvara för att rutiner och arbetssätt dokumenteras
  • Driva genomförande av tester och ansvara för införandet av nya rapporter, modeller etc.
  • Projektdeltagande

Vem är du

Vi letar efter dig som jobbat några år och som nu är ute efter en ny utmaning i en organisation där vi tror mycket på att utveckla våra medarbetare. Troligtvis är du högskoleutbildad inom IT alternativt ekonomi och har god förståelse för ekonomiprocesser och BI. Goda kunskaper inom verksamhets processer är ett krav och du bör ha förståelse och intresse för IT-system. Det är meriterande om du har erfarenhet av att ha jobbat i projekt samt har erfarenhet från Cognos/TM1.

För oss är det viktigt att trivas och ha kul på jobbet, därför kommer vi lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du drivande, noggrann och analytisk. Du är en praktisk problemlösare och har sinne för både detaljer samtidigt som du inte tappar helhetsbilden. För att lyckas i rollen har du lätt för att skapa kontakter och relationer både internt och extern. Att tala inför grupp är ett moment du behärskar väl och du kommunicera obegränsat på både svenska och engelska.

Välkommen med din ansökan senast den 30 april. Eventuella frågor besvaras av rekryterande chef Klara Ahlström, telefon 010-556 0418.

Kontaktuppgifter

Klara Ahlström
Tel: +46 10-556 0418

Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 25 000 svenska lantbrukare, har 10 000 anställda, har verksamheter i ett 20-tal länder och omsätter 45 miljarder kronor på årsbasis. Med basen i spannmål förädlar vi åkermarkens resurser för ett livskraftigt lantbruk. Några av våra mest kända varumärken inom livsmedel är AXA, Bonjour, Kungsörnen, GoGreen, Gooh, FINN CRISP, Korvbrödsbagarn och Hatting. Vårt företag är grundat på kunskap och värderingar som har funnits i generationer hos våra ägare. Genom forskning, utveckling och verksamhet i hela värdekedjan tar vi tillsammans ansvar från jord till bord. Läs gärna mer på www.lantmannen.com.