Sales Analyst and Support till Lantmännen Cerealia Foodservice och B2B

Division/företag
Sista ansökningsdag:
Plats

Lantmännen Cerealia Foodservice och B2B letar nu efter en driven och ansvarstagande person till rollen som Sales Analyst and Support. Rollen har stor vikt på försäljnings- och lönsamhetsanalys av vår produktportfölj och marknaden, men också på att skapa beslutsunderlag för prisjusteringar och portföljbeslut samt säkerställa rätt information i både våra och kundernas system. Sales Analyst and support arbetar nära säljorganisationen för Foodservice och B2B och ansvarar för att utrusta organisationen med verktyg i syfte att skapa de bästa förutsättningarna för ett framgångsrikt säljarbete. Rollen tillhör Foodservice teamet och rapporterar till Affärschef offentlig.

Dina arbetsuppgifter:

 • Analysera och presentera marknadsstatistik och marknadsinformation
 • Bidra till prisjusteringsunderlag
 • Systemunderhåll samt utbildning av kollegor i systemanvändningen
 • Bistå med försäljningsstatistik och underlag till organisationen
 • Ansvara för uppdatering och sammanställning av argumentslistor om produktegenskaper till säljorganisationen
 • Löpande systemuppdatering av priser, rabatter och produktförändringar
 • Stötta säljorganisationen vid anbudsläggning
 • Hantera och följa upp på grossistfakturor
 • Ansvara för uppföljning av anbud
 • Kontakt med grossisternas anbudsavdelningar och UHM samt vid behov lägga anbud.

 De system rollen använder är primärt Olga, Genero, Lime, M3 och Optimera.

Vi söker dig som är:

För att vara framgångsrik i rollen som Sales Analyst and Support behöver du vara analytiskt lagd och känna dig trygg i att arbeta i olika system. Genom att vara nyfiken och initiativtagande ser du förändringar och förbättringar som viktiga delar av dina arbetsuppgifter. Du uppskattar att förse dina kollegor inom säljorganisationen med underlag och verktyg för att möjliggöra och effektivisera deras arbete.  Du gillar att arbeta självständigt, är noggrann och förstår vikten av att informationen i våra egna och våra kunders system är korrekt. I rollen som Sales Analyst and Support har du ett nära samarbete med dina kollegor inom säljorganisationen och är en lagspelare som delar Lantmännens värderingar; öppenhet, helhetssyn och handlingskraft.

Utöver det ser vi att du:

 • Har en relevant eftergymnasial examen
 • Är flytande i tal och skrift i svenska och engelska
 • Har mycket goda kunskaper i Microsoft Excel, Power BI och databashantering

Lantmännen Cerealia erbjuder dig:

Vi på Lantmännen Cerealia är stolta över vad vi gör och vart vi är på väg. Vi skapar ett livskraftigt lantbruk genom en positiv inverkan på den mat som produceras. Vi arbetar tillsammans för att uppnå vår vision, att bli Nordens ledande livsmedelsföretag, och vi söker nu dig som vill uppnå vårt mål tillsammans med oss.

Lantmännen erbjuder dig möjligheten att arbeta med starka varumärken i en engagerad och kunnig organisation och att utvecklas tillsammans med oss. Vi tror att du har ett genuint intresse för mat och att du vill bygga din karriär genom att, tillsammans med oss, bidra till att fler upptäcker matglädje i vardagen!

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och tillträde sker enligt överenskommelse.

Har du några tankar, funderingar eller frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Peter Skoog, Affärschef Offentlig Foodservice +46 70 927 80 77, peter.skoog@lantmannen.com

Du är välkommen med Din ansökan snarast då urval och intervjuer kommer att ske löpande.

Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 25 000 svenska lantbrukare, har 10 000 anställda och omsätter 45 miljarder kronor på årsbasis. Genom forskning och verksamhet i hela värdekedjan tar vi ansvar från jord till bord. www.lantmannen.se

Lantmännen Cerealia är en del av Lantmännens livsmedelsdivision. Vi utvecklar, tillverkar och saluför ett brett sortiment av nyttiga och hälsosamma livsmedel med basen i lokalt odlat spannmål. Vår kärnverksamhet är spannmålsbaserade produkter, inklusive mjöl, müsli, knäckebröd, pasta och pannkakor, men vi tillhandahåller även färdigrätter, vegetariska livsmedel och drycker, och mycket mer. Kungsörnen, AXA, START, FINN CRISP, Amo, Regal, Gooh och GoGreen är exempel på våra varumärken, som har ett gemensamt mål; att göra positiv skillnad inom livsmedel!
Läs mer på www.lantmannencerealia.com.