Växtodlingsrådgivare och teknisk support, Södermanland och Östergötland

Division/företag
Sista ansökningsdag:

Växtodlingsrådgivare och teknisk support, Södermanland och Östergötland

I Lantmännens koncern är det Lantbruket som är hjärtat och som utgör vår kärnverksamhet. Med lantbruket som bas har vi kunnat bygga den breda affär som koncernen består av idag. Lantmännen har en helt unik värdekedja där vi tar ansvar från jord till bord varje dag. Nu söker vi en medarbetare till Lantmännens odlingsrådgivning VäxtRåd med placering på något av våra kontor i Södermanland eller Östergötland.

 

Det här kommer du att göra
Som växtodlingsrådgivare hos oss kommer du arbeta med rådgivning till våra kunder. I tjänsten kommer du svara på växtodlingsfrågor, speciellt gällande områdena Södermanland och Östergötland.

En stor del av tjänsten innebär att du kommer att bidra med teknisk support till vårt säljteam i Öst. Du arbetar även i viss mån med fältvandringar, skriver växtodlingsbrev, anordnar kurser, utbildningar och kundträffar både internt och externt. Tillsammans med din chef har du dessutom möjlighet att forma och påverka delar av din tjänst utifrån intresse.

Du kommer att ingå i ett kunnigt team av tio rådgivare som arbetar nära tillsammans och bedriver rådgivning i hela Mälardalen, Östergötland, Västergötland, Småland och Skåne.

 

Det här behöver du för att lyckas och trivas

Du har:

  • En eftergymnasial utbildning som agronom, lantmästare, agrotekniker eller motsvarande
  • Ett starkt intresse av växtodlingsfrågor
  • B-körkort
  • Gärna kunskaper inom precisionsodling
  • Erfarenhet av GPS-teknik och arbete med drönare är meriterande. Likaså om du har viljan att utveckla koncept med digitaliserad rådgivning.

Du är:

  • En utåtriktad och kommunikativ lagspelare
  • Nyfiken och nytänkande
  • Bra på att uttrycka dig i både tal och skrift

Du delar våra värderingar – Öppenhet, Helhetssyn, Handlingskraft – och vårt löfte om att ta ansvar från jord till bord.

 

Vad vi erbjuder dig
Hos Lantmännen blir du en del av ett större sammanhang, vi är en stor global koncern som därmed kan erbjuda spännande möjligheter i hela värdekedjan - från jord till bord. Som växtodlingsrådgivare har du möjlighet att arbeta, växa och utvecklas tillsammans med Sveriges vassaste rådgivningsteam. Together we reimagine the world of grain!
 

Låter det intressant?
Vi hoppas det! Du ansöker till tjänsten online. Sista ansökningsdagen är den 28 september 2019. Har du frågor gällande tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta Niclas Sjöholm, Chef Lantmännens odlingsrådgivning, via niclas.sjoholm@lantmannen.com. Vi ser fram emot din ansökan!

Kontaktuppgifter

Niclas Sjöholm
Tel: +46 10-5561984

Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 25 000 svenska lantbrukare, har 10 000 anställda, har verksamheter i ett 20-tal länder och omsätter 45 miljarder kronor på årsbasis. Med basen i spannmål förädlar vi åkermarkens resurser för ett livskraftigt lantbruk. Några av våra mest kända varumärken inom livsmedel är AXA, Bonjour, Kungsörnen, GoGreen, Gooh, FINN CRISP, Korvbrödsbagarn och Hatting. Vårt företag är grundat på kunskap och värderingar som har funnits i generationer hos våra ägare. Genom forskning, utveckling och verksamhet i hela värdekedjan tar vi tillsammans ansvar från jord till bord. Läs gärna mer på www.lantmannen.se.