HR-praktik på Lantmännen

GF

Plats Stockholm

Om Lantmännen
Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 25 000 svenska lantbrukare, har 10 000 anställda, har verksamheter i ett 20-tal länder och omsätter 40 miljarder kronor på årsbasis. Med basen i spannmål förädlar vi åkermarkens resurser för ett livskraftigt lantbruk. Några av våra mest kända varumärken inom livsmedel är AXA, Bonjour, Kungsörnen, GoGreen, Gooh, FINN CRISP, Korvbrödsbagarn och Hatting. Vårt företag är grundat på kunskap och värderingar som har funnits i generationer hos våra ägare. Genom forskning, utveckling och verksamhet i hela värdekedjan tar vi tillsammans ansvar från jord till bord. Läs gärna mer på www.lantmannen.com.


Är det dags att söka praktikplats för hösten 2018 eller våren 2019? Är du ivrig att omsätta teoretiska kunskaper till praktisk erfarenhet och har du drivkraften att redan nu bygga upp grunden för din framtida HR-karriär? Då har Lantmännen möjligheter för dig!

Vi kan erbjuda dig en lärorik, utvecklande och framförallt rolig praktik, på en mycket spännande arbetsplats som präglas av starkt utvecklings– och framtidsfokus. Vår ambition är att ge dig de bästa förutsättningarna till att lära dig grunderna inom HR samtidigt som du får insyn och erfarenhet av HR-arbete och processer inom en internationell koncern.

Du kommer tillhöra HR-teamet som stöttar avdelningen Gemensamma Funktioner inom Lantmännen. Vi arbetar nära koncernens centrala HR-avdelningar som är Compensation & Benefits, Arbetsmiljö & Hälsa, Organisation- och ledarutveckling, Employer Branding samt Internkommunikation.

I arbetsuppgifterna ingår grundläggande administration inom HR som till exempel rekrytering, kommunikation och uppdatering av intranät. Du driver egna projekt och stöttar teamet i diverse koncerngemensamma HR-processer. Under praktikperioden driver du ett eget projekt inom ramen för HR, med fördel relaterat till den digitala resa som HR och Lantmännen gör just nu.

Arbete och praktik planeras med hänsyn till dina studier. Placering är på Lantmännens huvudkontor vid Stadshagen på Kungsholmen i Stockholm. 

Vi ser gärna att du studerar till personalvetare eller liknande, och att praktikperioden är en del av din utbildning. För att trivas och lyckas inom Lantmännen tror vi att du är strukturerad, ansvarstagande och prestigelös samtidigt som du är nyfiken och gärna delar med dig av idéer och kunskap. Du har lätt för att bygga nätverk och relationer inom organisationen. Arbetsuppgifterna kräver att du är en skicklig kommunikatör med mycket goda kunskaper inom svenska och engelska.

Självklart delar du våra värderingar – Öppenhet, Helhetssyn, Handlingskraft – och vårt löfte om att ta ansvar från jord till bord.

Vi söker kompetenta medarbetare som kan bidra till vår verksamhet. Lantmännen arbetar aktivt med att säkerställa att vår arbetsplats är utvecklande för alla oavsett kön, ålder, etnisk tillhörighet, sexuell läggning, religion eller funktionsnedsättning.

Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta Johanna Andersson, Jr HR Business Partner på 0724 549 943. Sista ansökningsdag är 2018-05-24 och urval sker löpande. Välkommen med din ansökan! 


Kontaktuppgifter

Johanna Andersson