Kommunikatör Lantmännen

Lantbruk

Plats Malmö
Sista ansökningsdag: 2018-05-25

Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 25 000 svenska lantbrukare, har 10 000 anställda, med verksamheter i ett 20-tal länder och omsätter 40 miljarder kronor på årsbasis. Med basen i spannmål förädlar vi åkermarkens resurser för ett livskraftigt lantbruk. Några av våra mest kända varumärken inom livsmedel är AXA, Bonjour, Kungsörnen, GoGreen, Gooh!, FINN CRISP och Schulstad. Vårt företag är grundat på kunskap och värderingar som har funnits i generationer hos våra ägare. Genom att vi har forskning, utveckling och verksamhet i hela värdekedjan så kan vi tillsammans ta ansvar från jord till bord. www.lantmannen.com


Om jobbet

I det här arbetet kommer du att vara huvudansvarig för vår Interna kommunikation, men du kommer också att arbeta med marknadskommunikation nära våra affärer. Du är huvudredaktör för vårt Intranät där du lägger upp nyheter, meddelanden och utbildar redaktörer. Du supporterar andra redaktörer och samarbetar med våra dotterbolag. Du kommer också att arbeta i nära samarbete med vår HR-avdelning i olika kommunikationsinsatser.

Du arbetar kreativt i din vardag genom att skapa artiklar, texter, filmer, presentationer, bilder, broschyrer, bildspel, annonser i Adobe CS6 och du beställer och projektleder broschyrer och andra kommunikativa projekt hos externa leverantörer. Det är viktigt att själv organisera din arbetsdag och utnyttja tiden effektivt.

Du kommer att trivas om du både kan arbeta hands-on och strategiskt.  Du behöver känna dig erfaren och säker i att formulera effektiva texter för alla sorters kanaler. Du ska kunna projektleda olika slags projekt: mässor, trycksaksproduktion och annat. Därför tror vi att både samarbetsförmåga och gedigen kompetens inom kommunikation är viktiga delar i din personlighet.


Vem är du

För att vi ska kunna fortsätta utvecklas behöver vi rätt medarbetare som kan forma vår framtid. Vi letar efter en person som är nyfiken och passionerad, med mod att testa nya vägar, vilja att arbeta tillsammans och med driv att påverka vår väg framåt.

För att lyckas i rollen tror vi att du:

  • Har kunskap och erfarenhet inom all slags kommunikation: intern, extern och marknadskommunikation.
  • Duktig skribent/copywriter – säker på rubriker och korta budskap men även längre texter
  • Har erfarenhet av både print och digital kommunikation, inkluderat sociala medier
  • Erfarenhet av Indesign, Photoshop, Illustrator och Power point.
  • Erfarenhet av projektledning inom kommunikation.
  • Tycker om att skapa event och kan hålla samman mässor och träffar.
  • Har någon vana av budget, kontering och kostnadskontroll.

Meriterande är det om du har erfarenhet av enkel filmning och filmredigering samt kunskaper kring Sharepoint och Episerver. Som person tror vi att du är självgående, lösningsorienterad, produktiv och med inställningen att kortaste vägen inte alltid är den bästa vägen.

Välkommen med din ansökan senast 2018-05-25. Eventuella frågor besvaras av Camilla Calmsund, Kommunikationsansvarig på 010-55 63 607 eller camilla.calmsund@lantmannen.com.


Kontaktuppgifter

Camilla Calmsund
Tel: +46 10-5563607