Lantarbetare/maskinförare till Lännäs

Lantbruk

Plats Lännäs
Sista ansökningsdag: 2018-05-04

Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 25 000 svenska lantbrukare, har 10 000 anställda, med verksamheter i ett 20-tal länder och omsätter 40 miljarder kronor på årsbasis. Med basen i spannmål förädlar vi åkermarkens resurser för ett livskraftigt lantbruk. Några av våra mest kända varumärken inom livsmedel är AXA, Bonjour, Kungsörnen, GoGreen, Gooh!, FINN CRISP och Schulstad. Vårt företag är grundat på kunskap och värderingar som har funnits i generationer hos våra ägare. Genom att vi har forskning, utveckling och verksamhet i hela värdekedjan så kan vi tillsammans ta ansvar från jord till bord. www.lantmannen.com


Vi söker en lantarbetare/maskinförare till vår växtförädlingsstation Lännäs, UNDROM, 22 km öster om Sollefteå.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. Du kommer att ingå i den arbetsgrupp som finns på förädlingsstationen, bestående av stationschef/förädlingsassistent, två förädlare, en förädlingsarbetare. Som förädlingsarbetare  rapporterar Du till stationschefen. På förädlingsstationen i Lännäs arbetar vi med utveckling av nya sorter av diploid och tetraploid rödklöver, samt tidigt två- och sexradskorn. Vi provar även sorter av andra vallgrödor, såsom timotej, ängssvingel, vitklöver, men även andra grödor, havre. Vi brukar 110 ha åker till försök, förädlingsmaterial, utsädesproduktion samt odling av havre för uppvärmning av lokaler.

Som lantarbetare/maskinförare kommer Du att delta i skötsel av allt förädlingsmaterial samt fältförsök. Detta innebär förutom skötsel, sådd och skörd, torkning, rensning samt inlagring av förädlingsmaterialet. Arbetet omfattar också underhålls- och reparationsarbete av jordbruksmaskiner, redskap och specialmaskiner för försöksverksamheten. Det är viktigt att Du tycker om att arbeta praktiskt. Ditt arbete kommer att vara intensivt under sådd och skördeperiod.

Du som söker har grundläggande lantbruksutbildning eller annan relevant utbildning med maskin- och arbetserfarenhet inom växtodling, och vi ser gärna att Du har sprutcertifikat. B-körkort är ett krav. Grundkunskaper i engelska när det gäller tal och skrift, samt att Du har datorvana och erfarenheter av Officepaketet är ett krav.

Du är genuint intresserad av lantbruk och har en förståelse för utvecklingsarbete kombinerat med god maskinkänsla och noggrant arbetssätt. Som person är Du positiv av Din natur och Du har lätt för att samarbeta. Du är uthållig, noggrann, handlingsinriktad, kan bjuda på Dig själv och har ett gott humör.

Vi kan erbjuda Dig bostad på stationen om så önskas. Vi lever nära naturen intill Ångermanälven så det finns goda möjligheter till bl. a fiske och friluftsliv. 

Kontaktperson för tjänsten är Esa Peippo, Stationschef, +46 10-5561945. Tjänsten tillträdes enligt överenskommelse och ansökningar behandlas löpande. Du ansöker genom att klicka på länken nedan, sista ansökningsdag är den 4 maj 2018.


Kontaktuppgifter

Esa Peippo
Tel: +46 10-5561945